Eten en drinken

Doen.

Manthijs heeft sinds we in Brussel wonen een nieuwe hobby: friet bakken. Dat lijkt geografisch ingegeven, maar het heeft vooral te maken met de mogelijkheid om buiten te kunnen frituren (wat onmogelijk was op onze Rotterdamse flat). Voor mannen en hobby’s geldt een wiskundige formule:

Man + hobby = spullen kopen.

Ach, dat geldt natuurlijk ook – en misschien wel juist – voor vrouwen, al geloof ik wel dat mannen ervan houden om veel geld uit te geven aan hobby’s, terwijl het vrouwen alleen gaat om het kopen van spullen. Maar, weer terug naar mijn man en zijn hobby. Na 10 keer met de hand frieten snijden, werd er online onderzoek gedaan naar frietsnijders. Gelukkig is er niet meteen in top-profi frietsnijd-apparatuur à €500,- geïnvesteerd (we zijn tenslotte Bram Ladage niet!), maar zijn we begonnen met een instapmodelletje, dat overigens ook al prima z’n werk doet.

Frietsnijder is besteld bij Doen. Het Gents Kookmagazijn. Dat stuurde een envelopje met kaartjes mee. En daar is dan weer de vrouw van de frietenbakker tuk op!

Dus was Deed. ik gisterenavond? Inderdaad in 30 minuutjes Pasta alla Norma serveren. Lekker!

Tijdens het eten bedacht ik dat ik dit al eens eerder gegeten en gemaakt had. ’t was tijdens een kookcursus op Sicilië bij local celeb Eleonora Consoli. Daar werd de Aubergine gefrituurd. Hmm, da’s dan misschien weer meer iets voor buiten en voor de frietenbakker.

 

4th of July (oftewel mijn eerste stapjes in cocktailland)

Posted on 4 juli 2012

Vandaag is het 4th of July, onafhankelijkheidsdag in de VS. Ik zag op verschillende blogs al heel veel heerlijk patriottistisch voedsel en drank voorbijtrekken en was erg geïnspireerd door de cocktails! Nu ben ik -nog- helemaal niet handig met cocktails shaken, roeren en gieten, maar ik heb een eerste alcoholvrije poging gedaan. ‘t is tenslotte woensdagmiddag en zo kunnen de islamitische oppas en dochter F er ook van meegenieten.

Mijn eerste stappen in cocktailland begonnen vanmorgen in de supermarkt met de aanschaf blauw en rood. Blauw: een barbapapa-fles met blauwe limonadesiroop in de smaak pepermunt (rare smaak-kleurcombi, maar soiT). Rood: good-old Ocean Spray Cranberrysap. (heeeeeeeel gezond). Thuisgekomen samen met F ijsklonten gemaakt van blauwe limo. Ik had een prachtig gelaagde cocktail van rood onderin, dan doorzichtig (wit) en blauw ijs bovenop in mijn hoofd, maar dat plan heb ik snel laten varen.

Eerst ga ik eens wat goede trucs oefenen. Juiste ingredienten, mengbaarheid en onmengbaarheid, schenktechnieken etc. Voor vandaag, 4th of July, houd ik het dus simpel en gewoon mono-color, limonade in een cocktailglas (maar dan wel hele mooie cocktailglazen!)

Hopelijk heb ik volgend jaar tegen Koninginnedag de techniek onder de knie! Ik zie het al voor me: rood-wit blauwe cocktails. En kleurloze cocktails met oranje wimpels erdoor… Ik ga maar eens heel hard oefenen ;-)

Cocktailglazen van LSA International
Set Coro Cocktail lagoon met 4 verschillende tinten blauwe voet: per 4 stuks verpakt €36,-
Set Coro Cocktail berry met 4 verschillende tinten rode en paarse voet: per 4 stuks verpakt €36,-
Set Coro Cocktail platinum met zilverkleurige voet: per 4 stuks verpakt €40,-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s