Oker, roze en parelmoer op de feesttafel

Heel vroeger, toen ik met Kleuropafel begon in de kelder van ons toenmalige Brusselse huis, verkocht ik glaswerk. Prachtig glaswerk van LSA International. Ondanks het feit dat het zo mooi was, verkocht het maar matig. Wat het omdat mensen dachten dat glaswerk het vervoer via PostNL niet zou overleven? In elk geval, ik stopte weer met de verkoop van glas.

Glaswerk voor de mooi gedekte tafel

Ondertussen zijn we bijna negen jaar verder. Gisteren werd er hier thuis een bestelling voor mijn man geleverd: onderdelen van het espresso-apparaat, koffie en wijn. Allemaal in dezelfde doos. En alle flessen keurig heel. En van het servies wat ik verstuur gaat ooit wel eens wat kapot, maar 99% van alles wat breekbaar is, komt heel aan. Dus: we gaan gewoon weer verder met verkoop van glas. Leuke glazen zijn tenslotte een belangrijk onderdeel van een mooi gedekte tafel. Kijk maar eens hier.

Oker, aubergine en parelmoer

Ik dekte laatst de tafel met een combinatie van oker en roze. Ik wist wel dat dat leuk bij elkaar paste, omdat ik ook een oker-met-roze theemuts van Bungalow verkoop, maar ik was toch weer verrast, het dóet wat met mekaar. Denk dat het oker het lichte roze een beetje een extra schop onder z’n kont geeft…

Met parelmoer en aubergine glazen

Het glaswerk op deze tafel maken het geheel wat mij betreft helemaal af. Het aubergine belletjesglas van Bungalow, Siesta heet het, zorgt ervoor dat het allemaal niet te zoet wordt. De karaf en wijnglazen met parelmoerglans zorgen voor het ultieme gevoel van luxe. Deze wijnglazen zijn nogal flinke bellen, d’r past bijna een halve liter in!

Extra gouden accenten

Het parelmoer zorgt al voor een gevoel van luxe, maar wat dacht je van de extra gouden accenten op tafel? Ik kocht voor de feestdagen leuke goudkleurige servetringen in met insecten. Iedereen z’n eigen servet met een tor, een vlinder of een motje. Bovendien kon ik de ‘gouden’ koppies voor een waxinelichtje ook niet laten staan. Ze doen het heel goed op een tafel. Handig laag en ook tijdens het eten makkelijk te verplaatsen als ze even in de weg staan. Maar deze toffe kandelaartjes kunnen elke saaie hoek in huis opvrolijken.

Ingrediënten voor deze gedekte tafel

Tafelkleed Saara Oker 1.50 x 2.60 meter van Bungalow: €60,-

Servetten Saara nude, set van 4: €20,-

Set van 6 parelmoer wijnglazen: €47,95

Decanteerkaraf parelmoer: €22,95

Lichtroze Brio bestek, set 24-delig van Eme: €75

Er-Go! roze servies van Loveramics, bijvoorbeeld ondiep schaaltje: €9,95 per stuk

Servetringen, set van 6 gouden insecten: €19,95

Waxinelichthouders goud: beer, poema, neushoorn, aap, leeuw: €11,95 per stuk

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.