Meer moois van RosenbergCPH

Het fijne van bijbestellen bij een merk is dat je soms ook iets nieuws mee kan laten komen. Nu had ik al heel lang het tafelkleed River blue van RosenbergCPH op het oog en was het helaas al twee keer uitverkocht juist als ik weer iets uit Denemarken moest laten komen.

Nu ging ik voor een klant Tile aqua tafelkleed bijbestellen en joehoe, eindelijk was daar ook het River blue op voorraad. Kijk nou eens wat mooi!

River blue tafelkleed RosenbergCPH

Een meanderende rivier. Bovendien heerlijk crisp en fris dat wit met blauw.

Maar, omdat ik ook wel snap dat niet iedereen in mediterrane of maritieme sferen hoeft te verkeren, bestelde ik naast ook het River patroon in de kleur aqua. (De Tile aqua komt overigens ook mee!)

Tafelkleed River Aqua RosenbergCPH

Aqua is dus een mix van groen, blauw en grijs… Ook prachtig en heel goed te combineren met extreem veel kleuren.

Als klap op de vuurpijl bestelde ik ook eens iets geks: geel!

Obi geen tafelkleed RosenbergCPH

Geel doet me toch altijd weer denken aan het huis waarin ik woonde vlak na mijn afstuderen. We noemden het ‘Melrose’ naar de televisieserie Melrose place. Het was een echt grote mensen huis en daar woonden we dan met een paar vriendinnen. …en alles was er geel geverfd. Ik kijk nog steeds met heel veel plezier op die periode, behalve op de gele muren, die gingen me steeds meer tegenstaan. Maar, nu zo’n twintig jaar verder kan ik wel weer genieten van geel, al zal ik nog steeds niet snel een muurtje geel verven..

 

Detail tafelkeed Obi Yellow RosenbergCPH

Zo’n stijlvol tafelkleed kan ik wel handelen. Lekker zomers en fris. En zoals je bij de bovenste foto van het gele Obi tafelkleed ziet, geel gaat zo lekker samen met roze!

Afneembaar

Deze katoenen tafelkleden van de rol zin voorzien van een coating waardoor je ze makkelijk met een vochtige doek kunt afnemen. Dus klaar met eten, even een lapje erover en ze hoeven niet in de was. Ze mogen trouwens wel gewassen worden. Op 40 graden en dan liefst zonder centrifugeren. Kleddernat ophangen en daarna de bovenkant strijken met de strijkbout op de katoenstand. Zo activeer je de coating weer. Let op, de stof kan tot 5% krimpen.

Heftige kleurstoffen (kurkuma uit curry’s, rode wijn en pastasaus) wel zo snel mogelijk wegvegen, deze kleuren trekken anders toch in de coating…

Bio et cetera

Het textiel van RosenbergCPH is zo veel mogelijk biologisch van oorsprong. Ook bij de keuze van de verf en de coating voor de stoffen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Tenslotte zorgt Anne Rosenberg voor zo min mogelijk kilometers in het hele productieproces. Stoffen worden in Denemarken bedrukt en behandeld en in veel gevallen ook verder verwerkt. Ik voel me bijna schuldig dat ik ze uit Denemarken laat komen. Maar ja, het id dan wel weer tijdloos design dat heel lang meekan, dus dat is dan wel weer fijn en duurzaam.

Tafelkleden van RosenbergCPH 1,50 breed: €15,- per halve meter 

 

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Aan tafel, Nieuw en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.