Flowers by Arne Jacobsen

Het is lente! Ik heb in de stand alleen nog maar krokussen en narcissen zien bloeien, maar her en der moeten er ook van die prachtige bosanemoontjes boven komen piepen. Dat bracht me bij het volgende…

Flowers by Arne Jacobsen

Er was al de sprei van Design Letters met het Windflowers dessin van Arne Jacobsen, nu ontstaat er ook een servies met de ingetogen flowers in zwart wit en grijs. Ik zeg ‘nu’, maar dat klopt niet helemaal, ik heb het servies al sinds eind vorig jaar op voorraad, maar zag net tot mijn schrik dat ik er eigenlijk nog nooit iets over had geblogd!

Flowers by arne jacobsen

Jacobsen zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Zweden en daar tekende hij dit patroon met bladeren en bosanemonen. Na de oorlog vond hij het ongepast om iets met dit vrolijke ontwerp te doen en het verdween in een la. Pas recent werd het weer opgemerkt door zijn kleinzoon Tobias, die de erfenis beheert. Tobias werkt nauw samen met Design Letters en samen met Mette Thomsen besloten ze al snel om iets met het Windflowers dessin te doen – dat wordt nu een nieuwe lijn binnen de Design Letters familie: Flowers by Arne Jacobsen.

Uitbreiding van het Design Letters servies

Het leuke van het Flowers servies is dat het perfect samen gaat met het bestaande porselein met de typografie van Arne Jacobsen. Het past qua kleuren en vormen goed bij elkaar, maar het vult elkaar ook heel mooi aan. Zo heeft het Flowers servies een diner bord (in mijn ogen misschien zelfs meer een serveerschaal) en een gebaks- of snackbordje dat juist een tikje kleiner is dan het letterbord dat er al was in formaat ontbijtbord. Ook is er nu een wat lagere, wijde theekom MET een oor, die ja natuurlijk ook heel goed voor soepjes kunt inzetten. Tenslotte hebben ze van de nu al beroemde lettermok ook een flowers versie gemaakt. Leuk om mee te mixen en te matchen!

Flowers by arne jacobsen

Flowers by Arne Jacobsen sprei 2,20 x 2,60: €160,-

Flowers dinerbord: €33,50

Flowers gebaksbordje: €22,-

Flowers theekop met oor: €17,50

Flowers mok zonder oor: €17,50

 

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Aan tafel, Bloemen, merken, mooi, Nieuw, zwart-wit en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.