Nieuw van Marimekko, voorjaar 2017

Twee weken geleden kwam er een nieuwe home-collectie van Marimekko uit, drie verschillende dessins: Hortensie, Spaljé en Basket. Basket ziet eruit als gevlochten spaander mand, iets wat we hier niet veel zien, maar in Finland veel gebruikt wordt. Hortensie is een combinatie van grafische en strakke lijnen van een trellis-werk met daar overheen de kruipende takken en bloesem van een klimhortensia. Ik geef een kijkje in de catalogus van de nieuwste home collectie.
kleuroptafel-marimekko-hortensie-7

Bij het Spaljé dessin, zien we het geruite zwart-witte patroon van de trellis terug. Carina Seth Andersson vertelt in de leuke brochure die ik van Marimekko ontving dat de ideeën voor deze collectie in haar zomerhuis zijn ontstaan; ik kan me er zo een plaatje bij voorstellen!

kleuroptafel-marimekko-hortensie-6

Hier zie je het Basket patroon, zowel in de mok – die als plantenpot wordt gebruikt – als op de placemats.

kleuroptafel-marimekko-hortensie-5

Marimekko benadrukt in de catalogus nog maar eens het feit dat zelfs al zijn het stuk voor stuk prachtige zaken, je ze gewoon elke dag moet gebruiken. Vandaar ook dat ze de mooie foto’s afwisselen met recepten voor elke dag van de week… “Designed for every day”.

marimekko-hortensie-1

Een overzicht van de hele servies-collectie.

kleuroptafel-marimekko-hortensie-4

En nog een inspirerende foto van de hele home-collectie…

Ik heb in het verleden wel eens eerder geprobeerd om dealer van Marimekko te worden, dat is toen helaas niet gelukt. Nu lijkt de deur toch weer op een kier te staan. Ik wacht nog even met ingehouden adem af… Zodra er meer nieuws is, hoor je het meteen!

 

 

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Aan tafel, Inspiratie, Nieuw en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.