We waren afgelopen week op vakantie in ons huisje in Duitsland. Appels rapen voor sap en heerlijk rundhausen. En heel vaak boodschappen doen. Heerlijk vind ik dat, boodschappen doen in het buitenland. In Duitsland lagen de winkels al ramvol met Kerstkoekjes en halffabrikaten om zelf te bakken. Ondanks al mijn dreigende drukte in december kon ik het niet laten om toch flink wat gemalen hazelnoten en amandelen en het nodige aan choco-couverture en ouwelvellen zo groot als een A3-tje mee te nemen. Ik denk dat ik ga proberen om Lebkuchen te bakken, maar eerst wilde ik de klassieker Zimtsterne onder de aandacht brengen.
Ik maakte laatst met dochter A iets wat er in de verte op leek. Ik heb ondertussen een recept voor de officiële versie opgesnord, want die gaan we binnenkort zeker nog eens maken!
Ik heb dit recept via All recipes zelf nog niet gemaakt, maar het komt erg logisch en aannemelijk over.
Ik zou zeggen, nu alvast even voorbakken en voorproeven om uiteindelijk met Kerst de blits te maken… Smullen maar!
Melamine bordje van Design Letters: €10