Magisch mooie serviezen van Wik en Walsøe

Wik en Walsøe…

wik en walsoe 3

ik had hun spullen al wel eens vluchtig bekeken bij Illums Bolighus op het vliegveld van Kopenhagen, maar gisteren tijdens Ambiente in Frankfurt, hun eerste stap buiten Scandinavië, heb ik er eens beter naar gekeken en ben ik er wat meer over te weten gekomen. De Noorse dames Linda Svedal Walsøe en Regnhild Wik hebben in een paar jaar een letterlijk en figuurlijk puur Scandinavisch merk opgebouwd, met een stevige basis in de Scandinavische natuur, cultuur en mythologie.

wik en walsoe 5

Vandaar ook de elf, die je hierboven ziet in zowel het porselein als het glaswerk. Een elfje staat voor dromen, hoop en het geloof om het onmogelijke waar te maken. Elven zijn prachtig, ze hebben magische kracht en het zijn top-ambachtslui. Zij zorgen er namelijk voor dat de natuur kan schitteren! Ssst, wees eens stil, misschien hoor je ze wel!

wik en walsoe 1

Het “Alv”-servies met deze zoete elfjes (en de leuke opgeflufte mussen) is er zowel met zilver als met goud en het heeft echt iets magisch. Misschien is een heel servies wat teveel van het goede, maar gecombineerd met een wit servies is het prachtig. Deze ‘gewone’ serviezen hebben Wil en Walsøe ook in het assortiment, net als glaswerk en een servies dat meer op de Scandinavische natuur is geënt: “Woodstock” met een stoer hert (plus weer dezelfde mussen).

wik en walsoe 4

wik en walsoe 2

De dames Wik en Walsøe proberen producten te ontwikkelen voor de lange termijn, die zo verantwoord mogelijk en met zo min mogelijk impact op het milieu geproduceerd worden door meester-ambachtslieden in Italië en Bangladesh.

Lees meer over Wik en Walsøe en bekijk de collecties online

 

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Aan tafel, Dieren op tafel, merken, mooi, Table fashion en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.