Vorige week raakte ik weer aan mijn verzadigingspunt van “Jek bek, dat ga ik echt niet eten, wat heb je nou weer voor smerigs gekookt”. Ze moesten het zelf maar bedenken en het bleek in ieder geval el een keer een schot in de roos: lasagne met spinazie. Verzoekje van jongste dochter en het werd nog simpeler, want er hoefde ook geen vlees in.
Dus men neme (voor 1 volwassenen en 2 kinderen):
1 teen knoflook
1 ui
9 deelblokken spinazie (zonder bloep)
1 verpakking ricotta (250 gram)
verse basilicum naar smaak
’n Paar lasagnevellen
Snipper knoflook en ui, fruit het in een scheutje olijfolie
Ontdooi enigszins de spinazie in de magnetron
Bak spinazie even kort mee met ui-knoflookmengsel en voeg tenslotte ricotta toe. Kruiden met zout peper en verse basilicum.
Vet een overschaal in, begin met een laag lasagnevellen, dan ricotta-spinazie mengsel etc etc. Ik had geen zin om bechamel te maken, dus eindigde ik met ricotta-spinazie. Beetje olijfolie er overheen druppelen en zo’n 30 minuten in de oven.
Ik heb in geen tijden zoveel complimenten van mijn dochters gekregen!
wat is spinazie zonder bloep?
ha ha, spinazie a la bloep, zo heette heel lang geleden in de reclame spinazie met room. Het gaat hier om spinazie uit de diepvries, maar dan dus zonder room en andere sauzen ;-))