Snelle, simpele spinazielasagne

Vorige week raakte ik weer aan mijn verzadigingspunt van “Jek bek, dat ga ik echt niet eten, wat heb je nou weer voor smerigs gekookt”. Ze moesten het zelf maar bedenken en het bleek in ieder geval el een keer een schot in de roos: lasagne met spinazie. Verzoekje van jongste dochter en het werd nog simpeler, want er hoefde ook geen vlees in.

snelle simpele spinazielasagne

Dus men neme (voor 1 volwassenen en 2 kinderen):

1 teen knoflook
1 ui
9 deelblokken spinazie (zonder bloep)
1 verpakking ricotta (250 gram)
verse basilicum naar smaak
’n Paar lasagnevellen

Snipper knoflook en ui, fruit het in een scheutje olijfolie
Ontdooi enigszins de spinazie in de magnetron
Bak spinazie even kort mee met ui-knoflookmengsel en voeg tenslotte ricotta toe. Kruiden met zout peper en verse basilicum.

Vet een overschaal in, begin met een laag lasagnevellen, dan ricotta-spinazie mengsel etc etc. Ik had geen zin om bechamel te maken, dus eindigde ik met ricotta-spinazie. Beetje olijfolie er overheen druppelen en zo’n 30 minuten in de oven.

Ik heb in geen tijden zoveel complimenten van mijn dochters gekregen!

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Dagelijks leven, Eten en drinken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Snelle, simpele spinazielasagne

  1. 'm(i)e' zegt:

    wat is spinazie zonder bloep?

    • tfockens zegt:

      ha ha, spinazie a la bloep, zo heette heel lang geleden in de reclame spinazie met room. Het gaat hier om spinazie uit de diepvries, maar dan dus zonder room en andere sauzen ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s