Kleur om de tafel: wit en leeg

Toch mooi hoe een enkel plaatje van een strakke tafel-met-stoelen me op een heel ander spoor brengt…

Het lijkt een omgeving voor een retraite; weinig afleiding door veel leegte, zwart-wit en neutraal hout…

hoge leegte

 

En eigenlijk klopt dat ook wel… in de kamers en appartementen in Haus berge in Aschau in de buurt van de Beierse Chiemsee ben je vrijwel volledig op jezelf aangewezen. De sleutel ligt in een kluisje op je te wachten, er is geen roomservice, geen ontbijtservice al staat er wel een keurig tasje met ontbijt en biologische streekproducten voor je klaar als je dat vooraf besteld hebt. Je kookt zelf, in de volledig geequipeerde keuken, deelt de tuin met de andere gasten, terwijl je eindelijk weer eens een boek leest, omdat er geen wifi is! Daar heb je het dus, op moderne retraite!

Maar het is niet uit onwelwillendheid, deze formule… het is een behoefte waarin dit super-strakke hotel voorziet. Een behoefte om het zelf te regelen en te doen, zoals het je zelf het beste uitkomt. EnΒ als je niet zelf wilt koken, dan is er genoeg gelegenheid om buiten de deur te eten en de staff (die ’s ochtends en ’s avonds wel even de receptie bevolken en altijd op te zoeken zijn in de nabijgelegen meubelfabriek) is meer dan welwillend om aanbevelingen te doen en om het een en ander voor je te regelen.

Niet raar dat dit hotel-strakke-stijl een project is van en dus vrijwel helemaal ingericht is door Nils Holger Moormann, een on-conventionele Duitse design-meubelproducent. Hier lees je meer over het hotel en hier over de meubels.Β Beide sites zijn een bezoekje waard! (En het hotel ook, lijkt me πŸ˜‰

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie, Kleur rond de tafel, mooi en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s