Koffie met ’t handje met een wolkje Mjulk

Zelfs koffiezetten gaat met golven… Van het koffiezetapparaat gingen we via de verschrikkelijk-niet-lekkere Senseo door naar de Nespresso-machine en in sommige gevallen een volautomatische espresso-unit voor de prijs van een middenklasser. Maar nu raken we weer langzamerhand terug bij af: koffiezetten met ’t handje. Geholpen door een paar prachtige ontwerpen zul je zien dat binnenkort ineens de roodmerk grove of snelfiltermaling niet meer aan te slepen is! Vandaag zag ik dit schoons langskomen via de tip van de dag van de Schöner Wohnen.

Schermafbeelding 2014-05-13 om 09.29.11

Schermafbeelding 2014-05-13 om 09.30.18 Schermafbeelding 2014-05-13 om 09.30.01 Schermafbeelding 2014-05-13 om 09.29.25

Foto’s © Juli Daoust Baker

Het is een samenwerking tussen de in Toronto gevestigde galerie Mjölk van echtpaar John en Juli Baker. In hun galerie slash winkel verkopen ze werk op het snijpunt van functionaliteit, vakmanschap en tijdloosheid. Het ontwerp van deze koffieset Sucabaruca van de Italiaanse ontwerper Luca Nichetto is daar een prachtig voorbeeld van.

De ontwerper bezocht in 2013 de galerie en het idee ontstond om samen iets exclusief voor Mjölk te ontwerpen. Het hele ontwerpproces en -team is een grote culturele koffiepot: de in Venetië geboren ontwerper Luca Nichetto, de Canadese John en Juli die voornamelijk Scandinavische en Japanse producten verzamelen en verkopen, de Canadese ceramiste Alissa Coe die de prototypes maakte, de van geboorte Russische ontwerper/kunstenaar Leera Moiseeva die heeft bijgedrage aan de conceptie van de koffieset met Nichetto’s studio’s in Italie en Zweden, etc etc etc….

Oh ja, er zijn zoals je ziet drie versies: wit, geïnspireerd op de mode van Martin Margiela, de pastellen die verwijzen naar Japanse architectuur en de pop-versie gebaseerd op de kunst van Jean-Paul Goude…

Je hebt in ieder geval iets om flink over te praten tijdens het zetten en drinken van je bakkie pleur! 

Voor zo’n €400,- komt ‘ie jouw kant op in een mooie houten box en dan krijg je er ook nog het mooie dienblad van Canadese esdoorn bij…

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Kleur, mooi, Table fashion en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s