Stendig kalender vanaf dit jaar te koop via Kleuroptafel

Eerder gaf ik al een klein stukje prijs van een binnenkort te verwachten item, maar nu is het dan definitief: vanaf ongeveer september kan je via Kleuroptafel de legendarische Stendig kalender kopen!

Deze design-klassieker zag ik vorig jaar in de VS bij Crate and Barrel en ik was zo onverstandig er geen te kopen. Bij thuiskomst ging ik na of ik ‘em misschien online kon bestellen, maar dat valt niet mee! Vanaf dat moment loop ik met het plan rond om de kalender dan maar zelf te importeren en nu is het dus zover!

shapeimage_2

De kalender werd in 1966 ontworpen door Massimo Vignelli voor de firma Stendig. In hetzelfde jaar werd de kalender opgenomen in de permanente collectie van het MoMa, het Museum of Modern Art in New York. Het design blijkt tijdloos, na meer dan 45 jaar is de kalender nog steeds ontzettend populair. Het is dan ook geen item om over het hoofd te zien, met z’n flinke afmetingen (91,5 x 122 cm) en de stevige typografie. Vignelli experimenteerde in ’66 met het destijds nieuwe lettertype Helvetica. De pagina’s hebben een witte achtergrond met zwarte cijfers en letters en enkele ‘omgekeerde pagina’s, met een zwarte achtergrond met daarop witte typografie. De week begint op z’n Europees met de maandag, wel zo makkelijk kalenderkijken!
De kalenderbladen zijn het bewaren waard. Je kunt ze bijvoorbeeld als inpakpapier of poster gebruiken.

susanna vento morten holtum for bolig magasinet

Styling Susanna Vento, foto Morten Holtum for Bolig Magasinet

Veel stylisten gebruiken hem in hun producties en de kalender is een zeer favoriet relatiegeschenk onder architecten, ontwerpers en andere design-liefhebbers en inrichtings-types.

De kalender is momenteel volop in productie, vanaf eind augustus wordt ‘ie verscheept. Wil jij meteen in september een vers exemplaar ontvangen? Geef je dan nu op voor de speciale Stendig-nieuwsbrief. Zodra de kalender in aantocht is, word je hiervan op de hoogte gesteld en kan je hem online bestellen.

Prijs: €62,50 (de extra vervoerstoeslag vanwege het grote formaat van de koker (1,25 m lengte) is hierin reeds opgenomen. Je betaalt dus de normale verzendkosten.

Meer foto’s van de Stendig kalender via mijn Pinterest-bord

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in achter de schermen, merken, mooi en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.