DIY: over zaaien en oogsten en zo

(Voor-)zaaien, het moest er toch eindelijk eens van komen! Ik loop al weken met plannen rond, maar uitvoeren ho maar. Totdat ik het vanmorgen ineens op mijn heupen kreeg. Ik ‘bedacht’ een voorzaaimethode die ook met kids best leuk is om te doen (want met kranten scheuren en met (masking-)tape en met aarde, joehoe!!).
En daarbij, ik vind die jiffy-potjes altijd belachelijk duur en dit kost niets (behalve het NRC abonnement en heel duur maskingtape ha ha!!)

zaaien

 

Scheur stroken van ongeveer 5 cm breed af van onder- en bovenkant (in verband met mooie strakke randen) van een krant. Rol ze niet te strak om een deegroller heen. Plak vast met plakband of maskingtape en schuif van de deegroller. Scheur iets smallere repen en leg deze kruislings in de rolletjes, vouw de randjes om. Zo, dat zijn de potjes! Zet ze in een bak en vul ze met aarde. Gebruik weer een krantje als trechter, dat scheelt enorm veel gemors. En zaaien maar! Ik deed in elk potje twee lathyrus-zaadjes. Vanmiddag met de meisjes maar eens kijken wat we nog meer gaan kweken.  …tomaten, courgettes, snijbonen…

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in DIY en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s