Mouthwatering: flat cake with raspberries and coconut

De keek van de week maakte ik met frambozen die ik nog in de diepvries had; de diepvries die zo leeg mogelijk moest voor de verhuizing! (Tsjonge, wat verdwijnt er in twee jaar toch veel in zo’n diepvries, daar kan je weken van eten!)
Een tijdje geleden was ik bij een bloggerslunch in Hééérlijk, in een supergave locatie in een oude bunker in de buurt van Haarlem. Gezellige bloggers, lekkere smoothies, boterhammen-gezond en als toetje een kokoscake. Ik was het al weer vergeten, totdat een mede-blogster er een Tweet over verstuurde. Oh ja, die cake… Eigenlijk moest ‘ie met witte chocolade, maar bij gebrek aan witte chocolade heb ik deze door boter vervangen… Wil het het op de Hééérlijk-manier proberen, dan vindt je het recept op hun blog.

Wat heb je nodig?
200 gram boter
3 eieren
175 gram suiker
90 gram geraspte gedroogde kokos
125 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram diepgevroren frambozen (ik zou niet weten waar je nu verse frambozen moest vinden)

Smelt de boter in een pannetje, roer de eieren alvast los en bekleed een bakvorm (ik gebruikte een vorm van 20 x 30 cm) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175°C.

Voeg de suiker toe als de boter is gesmolten, dan de kokos en het zelfrijzend bakmeel en tenslotte de eieren. Stort het beslag in een vorm die je met bakpapier hebt bekleed. Bestrooi ruim met frambozen. Plaats in de oven, na een dik half uur is ‘ie goed. (Even checken met een satéprikker, als die er ‘schoon’ uitkomt, is het ok, anders nog een beetje langer doorbakken).
Bestrooien met poedersuiker voor een toepasselijke winterse touch, en smullen maar!

keek van de week 13

‘This week’s cake’ was made with raspberries that were still in the freezer; the freezer that had to be as empty as possible before our move (Oh boy, how much food disappears into a freezer in two year’s time, at least enough for two weeks!).
A while ago I was at a bloggerslunch at Hééérlijk, close to Haarlem. Good company from other bloggers, delicious smoothies, healthy sandwiches and a great cake as a desert. I actually forgot about it, until I saw a Tweet from a felllow-blogger mentioning it…

The original recipe asks for white chocolate, but because I didn’t have any, I replaced it by more butter.. If you want to read the original recipe, read Hééérlijk’s blog 

What do you need?
200 gr butter
3 eggs
175 gr sugar
90 gr dried and rasped coconut
125 gr self-rising flour
300 gr deep frozen raspberries (I wouldn’t know where to get fresh ones now)

Melt the butter in a small pan, in the mean time, whisk the eggs and cover a baking dish with baking paper. Preheat the oven: 175°C.
When butter is melted, stir in the sugar, followed by the flour and coconut. Pour into the baking tin and cover with raspberries. Bake for about 30 minutes, check with a wooden satay stick, if it comes out clean, the cake is ok. Otherwise let it bake for another 5 or 10 minutes.
Sprinkle with some icing sugar for a rather appropriately winter-like finish 😉

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Aan tafel, Eten en drinken, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s