’t beste van Brussel: friet!

Ik zal in dit blog zo nu en dan wat van ’t beste van Brussel met je delen, het is namelijk echt een bezoekje waard…  Ik mopper vaak op de stad, want Brussel heeft een beetje hetzelfde als Rotterdam. Het centrum waar je in eerste instantie naar toe zou gaan – met Koopgoot of Nieuwstraat – stelt verschrikkelijk teleur. Je moet de stad echt leren kennen voordat je weet waar je moet zijn voor de leukste winkels, de gezelligste terrassen en cafe’s, de beste koopjes, de origineelste cadeautjes EN natuurlijk de beste frieten!

Nu was er in de maand november zelfs het Brusselicious Fritkot-festival, maar ik kon je daarvoor ook al wel vertellen waar je de beste friet van Brussel kon scoren. Namelijk bij Chez Antoine op het Jourdan plein (je raadt het al; ook de winnaar volgens het festival!). We woonden vroeger vlak bij dat plein en haalden geregeld zo’n heerlijke puntzak met friet.

Schermafbeelding 2012-12-07 om 14.08.26

Als ik het dan toch over Rotterdam heb; daar heb je natuurlijk de onbetwiste frietkoning Bram Ladage. En bij Bram gaat alles supersnel, nooit hoef je lang op je frietje te wachten. Maar ik raak er steeds meer van overtuigd dat Belgen in de rij staan prettig vinden. Mensen staan in de rij bij de slager, bij de pinautomaat en bij Leonidas op de dag voor Kerst. Je vindt hier ook nergens supermarkten waarbij je je hele kar gratis krijgt als je de 4e in rij bent. In de rij staan wordt hier volgens mij gezien als een bevestiging van je keuze en de kwaliteit van de spullen waarop je zo lang moet wachten.

Goed, de rij, die is er bij Antoine, ondanks twee loketten, altijd. Maakt niet uit wanneer je er bent; op zondagochtend tijdens de markt (ook heel leuk) of op dinsdagavond om 11 uur. Er staat een rij. Maar.. het is het wachten waard. Knapperige buitenkant, heerlijk zacht van binnen en met een echte aardappelsmaak… En als klap op de vuurpijl kan je de frieten bij vrijwel in café aan het plein opeten. Een biertje erbij (daar hoef je dan maar 10 seconden op te wachten – als je naar Chez Bernard gaat althans) en lekker in de tl-verlichte ruimte genieten van deze culinaire ervaring!

 

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s