31 oktober, Halloween!

Vandaag is het Halloween, de avond voor allerheiligen. In Angelsaksische landen trekken kleine kinderen ‘tric or treat-end’ door de straten en is het een mooie gelegenheid -vooral voor studenten- om verkleed te feesten. Ongeveer honderd jaar geleden studeerde ik in de VS en vierde ik volop Halloween. Ik vond het fantastisch, in m’n tweedehands galajurk met een zelfgemaakte sjerp, was ik verkleed als the queen of the dutchies.

Vorige week was ik een paar dagen in de buurt van Boston en nu pas viel het me op dat hele huizen in spinraggen gehuld zijn, met doodskisten op de veranda en spoken in bomen en struiken. Natuurlijk waren ook de winkels in Halloween-style… met veel pompoenen, oranje en varianten op spinrag. Gelukkig voor winkeliers is er de nodige overlap in assortiment, want met Thanksgiving kunnen alle pompoendecoraties ook gewoon nog mee. Hier een configuratie van Halloween- en Thanksgiving-aankleding van een aantal winkels. (Waaronder Crate and Barrel en Williams Sonoma)

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie, Kleur, Table fashion en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s