Zingggg!

Heb je een appelboom(gaard) en ben je de appelmoes, appeltaart en appelcompote wel zat, maak dan eens zelf appelsap. Ik geef het toe, je moet er wel weer zo’n mega-apparaat voor hebben (ik heb ooit in een gezonde bui de sapcentrifuge van mijn schoonmoeder geleend en nog nooit teruggegeven), maar een zelf gedraaid sapje op z’n tijd is overheerlijk. Bijvoorbeeld van een appel, een wortel en een stengel bleekselderij, je voelt je in een klap extreem gevitamineerd. Maar nu ging het dus over de appels.

Uit onze boomgaard in Duitsland had ik een tuintub vol met kwetsen meegenomen en ik dacht een paar appeltjes, maar dat bleek toch ook wel een pamperdoos vol te zijn. Nu zijn die appels eigenlijk allemaal niet te nassen; je moet er appelmoes mee maken of taart en daar moeten dan nog kilo’s suiker bij. En toen dacht ik zondag ineens weer aan de juicer (de djoeser dus, of de sapper). En toen wist ik ook ineens waarom een liter Flevosap niet twee kwartjes kan kosten! Want van 6 appels maakte ik maar een half litertje sap. Maar lekker! Want, niet zoet, maar heerlijk verkwikkende en frisse zinggg!! En vind je het er niet ook overheerlijk uitzien?!

Karafje Uno, €13,50 via Kleuroptafel

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.