DIY: Het konijn, de bakker en de worteltjestaart

Lekker bakken op een (herfstige) middag!

Voor een picknick-toetje tijdens onze kampeervakantie in Oostenrijk kocht ik twee stukken worteltaart. Sindsdien heb ik de mop van het konijn, de bakker en de worteltaart geloof ik wel 100 keer moeten vertellen en moeten aanhoren. Volgens mijn kinderen blijft ‘ie leuk.
Het leek me gepast om het cakeseizoen daarom te starten met een worteltaart. Bij het lezen van een recept van het Zwitserse origineel zakte de moed me echter snel in de schoenen. Veel afwas met gesplitste eieren etc en dat glazuur, nee… Gelukkig bood Karin (van Koken MET Karin en ZONDER zakjes) een simpel alternatief. Extra versimpeld door het feit dat beide keukenhulpjes/pottenuitlikkers geen rozijnen en walnoten in hun cake duldden. Ik heb er toen ze even niet keken wel wat gemalen hazelnoot in gedaan, daarmee wordt ‘ie toch nog iets Zwitserser…

Door de toevoeging van de wortel, die je eigenlijk amper proeft, blijft de cake lekker lang mouchiemouchie, hmmmm! Zie hier de cake in het fleurige decor van Koloni Stockholm. Toevallig deze week ‘Product van de week’ bij Kleuroptafel en met 15%korting te koop!

Recept (dus vrij naar Karin)

250 gram (winter-)wortel
2 eieren
175 gram boter
225 gram suiker
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
snuf zout
75 gram gemalen hazelnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter de cakevorm en bedek de boter met een dun laagje paneermeel.
Smelt de boter in een pannetje en laat het wat afkoelen. Rasp de wortel fijn of hak ze fijn in het bakje van de staafmixer. Klop de eieren met de suiker tot een lichtgeel mengsel. Zeef hierboven de bloem, voeg bakpoeder, zout, kaneel, hazelnoot en de wortel toe en spatel het voorzichtig door elkaar.

Giet het beslag in een cakevorm en bak het in ongeveer 40 minuten gaar. Check of de cake gaar is met een satéprikker. Komt de prikker schoon uit de cake, dan mag de oven uit. Hangt er nog beslag aan de prikker, laat de cake dan verder doorbakken.

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in DIY, Eten en drinken en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op DIY: Het konijn, de bakker en de worteltjestaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s