Say no to captain Iglo!

Vrijdag visdag! Niet dat ik katholiek ben, maar het zijn de ‘vaste regels’ die het leven van een luie, inspiratieloze moeder zo makkelijk maken. Dus grijp ik op vrijdag geregeld naar de good-old vissticks (als ik geen pannenkoeken bak of magnetreer). Maar nu niet meer! Want, ik ontdekte de home-made visstick, -burger of -nugget! Grote voordelen met home-made: je bepaalt zelf wat erin gaat en je kunt zelf de vorm bepalen. (Ja, ik ken gezinnen waar wel sticks, maar geen burgers worden gegeten!)

Dit is de perfecte vermomming van de broodnodige maar oh zo ondergewaardeerde groenten! Dus, even niet lui en inspiratieloos: aan de slag! (want ziet dit er niet verrukkelijk uit?!)

Wat heb je nodig*? 

Voor zeker 4 dikke visburgers:
Voor het ‘deeg’:
350 gram witte visfilets (ik had victoriabaars, mag dat?)
1 wortel
twee handjes diepvriesdoperwten
1 ei
2 eetlepels paneermeel
Kneep citroen- of limoensap
Zout en peper
Kruiden naar believen en smaak: bijvoorbeeld peterselie, dille, bieslook
Olie om in te bakken, bijvoorbeeld arachide-olie

Paneren:
1 ei
paneermeel

Saus:
Mayonaise
Creme fraiche of yoghurt
Augurk

Opmaak:
Broodjes
Sla
Tomaat
Augurk etc

Wat ga je doen?
Hak de wortel en doperwten in het hakbakje van de staafmixer zo fijn als draaglijk voor je kinderen. Doe de groenten in een ruime schaal. Hak de visfilets in hetzelfde bakje fijn. Ook in de schaal. Voeg een ei, paneermeel, kruiden, peper en zout en een kneep citroensap toe. Goed mengen. Vervolgens laat je je kinderen het ‘deeg’ in de gewenste vorm boetseren (je bent tenslotte lui, of niet soms?) en je zult zien, het bevordert de eetlust.

Nu het paneren (kan je ook uitbesteden):
In een bord een geklutst ei.
In een ander bord paneermeel.
Haal de boetseerwerkjes eerst door het ei en daarna door het paneermeel.

Nu even iets wat je het beste even zelf kunt doen als je niet op vrijdagavond bij de EHBO wilt zitten (want dat duurt extra lang!): Zorg voor een goede hete koekenpan met dito olie. Laat de burgers erin glijden en bak ze in een minuutje of 7 aan beide kanten goudbruin. Even testen of de vis gaar is, maar dat gaat eigenlijk bijna net zo snel als bij de diepgevroren captain Iglo’s.

Ondertussen laat je een ander (of hetzelfde) kind de saus maken:
Augurk in kleine stukjes snijden (als je dappere kinderen hebt kan je er ook kappertjes en / of knoflook aan toevoegen), schep mayo erbij, scheutje yoghurt of wat crème fraiche en roeren maar.

En nu met z’n allen bouwen en eten!

Veel plezier en eet smakelijk!!

* Dit is een goede basis. Je kunt hiermee natuurlijk heel wild variëren. Ik ben benieuwd naar de varianten. Laat je me het weten?

Nog even een mini-anekdote bij dit recept. Dochter F heeft tot 4 keer toe d’r broodje afgelikt vanwege de lekkere saus, maar ze weigerde een stukje augurk te proeven. Tsja, schreef ik niet al iets over ‘vorm’ hierboven?

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Say no to captain Iglo!

  1. Willem zegt:

    Bij ons is Vrijdag Pizza-dag, heb je daar ook wat leuks voor? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s