Cuberdons, neusje van de zalm?

Cuberdons: je hoeft in België maar een kookprogramma aan te zetten (ik noem een ‘De Meesterbakker‘) en deze kegelvormige zoetigheden vliegen om je oren. Duidelijke opdracht: die moest ik testen.

Laatst lukraak een doosje gekocht en wat bleek: volgens het blog Cuberdon & Macaron, naar je mag aannemen autoriteit op dit gebied, had ik zomaar het juiste soort gekocht, het neusje van de zalm op cuberdon-gebied! Namelijk van “Antoine Geldhof, stichter van de gelijknamige confiserie en maker van de echte cuberdon” (volgens het blog).

Ik had me ondertussen enorm hard verheugd op de smaaksensatie van dit legendarische Belgische snoepgoed. Dus, bij een kop thee, samen met Manthijs, die aan het thijswerken was….rapapa rapapa.

Ken je dat? Dat lege gevoel van teleurstelling? Dat je iets eetbaars ziet, dat het water je in de mond loopt, en dat het dan anders smaakt dan verwacht? Niet beter, maar eigenlijk, jammerlijk, stukken slechter? Wel, dat was hier het geval. Het was gewoon-een-niet-lekker-snoepje, met een-niet-lekker-mondgevoel bovendien.

Heeft het met mijn Hollandse smaakpapillen te maken? Of moet ik een tweede poging wagen en cuberdons proeven van een ander merk, een andere smaak, op een andere temperatuur dan kamertemperatuur misschien?

Wie helpt me van deze desillusie af?

(Een schrale troost, ze zijn wel schattig en fotogeniek, vind je niet?!)

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Cuberdons, neusje van de zalm?

  1. Blijven proberen dat proeven :-)….ik denk dat wij in Vlaanderen ermee opgegroeid zijn en wij de smaak en het mondgevoel gewoon zijn. Je hebt de zomervariant gekocht en niet de klassieker. Misschien ligt het daar ook aan.
    Het is nochtans een heerlijk snoepje…

    • tfockens zegt:

      Leuk dat je reageert, dank je wel! Ik ga me op de klassiekers storten, wie weet slaat het cuberdon-virus dan toe…

      • of misschien de dessertsaus kopen en verwerken in desserts. Ik vond het bericht best wel grappig

      • tfockens zegt:

        ’t is duidelijk; ik heb nog een wereld te ontdekken. Eerst ‘ns op zoek naar de dessertsaus en de ‘originals’. Dank voor de tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s