Kleuroptafel in het Textielmuseum

Ik had het laatst al aangekondigd, deze blogpost over bezoekje aan het Textielmuseum. Ik was toch al in Oisterwijk en zo lag het museum ineens op de route, terwijl het anders altijd erg off-route is.

Ik was wat gedesorienteerd toen ik binnenkwam, want het museum was sinds m’n laatste bezoek danig gerestyled. Het gros van de bezoeksters overigens niet, want voornamelijk type roze strippenkaart en vrij-rijzen clubjes. Maar, dat neemt niet weg dat het museum (en natuurlijk de grote museumshop, oh wat houd ik toch van mooie museumwinkels!) zeker een bezoekje waard is!

Je kunt door de weverij, tufterij en allerlei andere ruimtes lopen waar je het proces van textielfabricage van dichtbij kunt aanschouwen. En had ik al gemeld dat ze een geweldige shop hebben?! Daarnaast zijn er momenteel twee tentoonstellingen. Eentje van Christien Meinderstma (je weet wel, van het schaap, het varken en de gebreide poef) en de tentoonstelling ‘Timetables‘. Hierover had ik al eens gelezen en nu kwam het er toch eens van om ‘em te bekijken, yes!

De tentoonstelling is helemaal ‘Kleuroptafel’ en laat een combinatie van tafelkleden van het museum zien, samen met een paar serviezen van een particulier verzamelaar. De combinaties worden per decennium getoond en geven een mooi overzicht en een paar hele herkenbare ontwerpen, vormen en kleurcombinaties. Voor mij waren dit de toppers: een bijna neon-geel persglazen glasservies dat door Piet Zwart en Berlage is ontworpen voor mevrouw Kröller Müller voor in het jachtslot op de Hoge Veluwe (lang leve het particulier opdrachtgeverschap!).

Een heel modern aandoend tafelkleed van Erica de Ruiter met prachtige kleuren en Missoni-achtige motieven, en een prachtig blauw-rood hoogglanzend servies Utrecht, waarvan ik helaas ben vergeten wie het heeft ontworpen.

Als je in de buurt bent, zeker een kijkje nemen, kost maar €7,-…

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in gezien in, mooi en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s