Eindelijk: ook Belgisch design bij Kleuroptafel

Na Zweeds, Deens, Duits, Italiaans en nog veel meer internationaal design verkoopt Kleuroptafel vanaf vandaag ook Belgisch design. Hoera!

Bram Boo werd in 2010 uitgeroepen tot ontwerper van het jaar in België. Dat was voor Serax reden om hem te vragen om iets te ontwerpen voor de Serax Collections. Bekijk hier een goed filmpje over de ontwerper en z’n werk.

Boo ontwierp een aantal metalen dienbladen in prachtige kleuren.

 plateau archiduc bram boo rood

Serax heeft er een mijns inziens wat ingewikkeld verhaal bij:
Door af te wijken van de gebruikelijke regels streeft Bram Boo, ontwerper van het jaar 2010, ernaar nieuwe ideeën en emoties te creëren waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en esthetische waarden. Het resultaat van dit terugkerende thema leidt tot dubbelzinnige dingen om dagelijkse gewoonten opnieuw te bekijken. Zijn creaties zijn vaak functioneel verrijkt en bijgevolg emotioneel verrassend.

Als ik het samenvat komt het er op neer dat Bram Boo met frisse blik tegen gebruiksvoorwerpen aankijkt en dat hij er een nieuwe functionele draai aangeeft.

In dit geval: de handvaten van het dienblad hebben ook een functie. Doe aan de ene kant de suikerklontjes en aan de andere kant de lepeltjes als je je rondgaat met de koffie of thee, of gebruik de handvaten voor de nootjes of zoute koekjes tijdens de borrel.

Ook als je het dienblad niet gebruikt is het erg functioneel; het is dan namelijk nog prachtig om naar te kijken 😉

Dienblad Archiduc van Bram Boo, verkrijgbaar in (vooralsnog) rood en blauw via Kleuroptafel.nl Prijs: € 94,80

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in merken, mooi, Table fashion en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s