DIY Hartjesslinger

Het huis ruikt nog heerlijk naar een mislukte citroentaart, tja, dat gebeurt ook wel ‘es, maar gelukkig had ik nog een ander idee voor een woensdagmiddag co-productie met kinderen achter de hand!

Ik zag laatst ergens op een knutselblog papieren slingers die op de naaimachine waren gemaakt. Dat heb ik ook eens geprobeerd. Na wat vloeken en tieren op de machine, zuchten, en op nieuw alle draden inrijgen, liep het als een trein!

’t is leuk, makkelijk en als je je fantasie een beetje de vrije loop laat, bedenk je zo 50 andere varianten (auto’s, bomen, beesten, rondjes…), maar voor vandaag: een valentijnsslinger!

Het naaimachinegedeelte is misschien niet zo geschikt voor kleuters en ander te jong grut, maar overtrekken en knippen zijn hier thuis wel geliefde bezigheden. Vooral als we ‘productie gaan draaien’. Mijn 4-jaar oude dochter houdt erg van fabriekje spelen, maar wellicht is dat alleen bij het maken van koekjes. Vanmiddag eens kijken of dat met slingers maken ook het geval is.

Wat heb je nodig?
Kartonnetje voor ‘the master’
Gekleurd papier, potlood, schaar
Naaimachine met garen

Hoe doe je het?
Ik heb een paar harten op een kartonnetje getekend en de beste uitgeknipt als ‘master’.
Trek over op het gekleurde papier.
Knip uit

Zet de naaimachine op de stikstand.

10 centimeter (zorg dat je genoeg ruimte hebt voor een lusje) stikken zonder dat er iets onder de voet ligt. Dan 1 voor 1 je papieren vormpjes ‘invoeren’, met telkens een centimeter of 3 ertussen. Je zult zien; het loopt als een trein. Als je zorgt voor een vol spoeltje en genoeg figuurtjes, heb je zo een paar meter slinger geproduceerd! Ik ben voorzichtig begonnen met deze ‘deurdecoratie’:

papieren hartjesslinger op naaimachine gemaakt

 

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in DIY en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s