Nog een DIY: gelukkig-nieuw-jaar-taart

Na het opruimproject was het volgens F dus weer tijd voor Buurman en Buurman, maar ik had een nog beter idee: taart bakken! Tot gisterenavond hadden we onze buren nog niet eens behoorlijk gelukkig nieuw jaar gewenst. Om toch nog een beetje goed voor de dag te komen, hebben we een mooi taartje voor ze gebakken. Een zeer geschikt taartje voor een co-prductie met een 4 jarige.

Wat heb je nodig?
3 appels
6 plakjes bladerdeeg
150 gram marsepein
geel van 2 eieren
kristalsuiker
kaneel

Lage taartvorm liefst met zo’n ‘uitduwrand’
Bakpapier
Deegroller
Bak-erwten of pak met spliterwten ozd

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 Oven voorverwarmen om 175 graden.

Laat het bladerdeeg goed ontdooien. Bestuif het aanrecht met bloem en leg de plakjes op elkaar en rol het uit tot een lap die ongeveer 3 cm groter is dan de taartvorm (kan een 4-jarige als iemand een beginnetje heeft gemaakt)
Vet de vorm goed in, vooral de opstaande geschubde randjes (kan een 4-jarige bijzonder goed)
Leg de deeglap in de vorm en vouw de overhangende rand kunstig naar binnen (kan een 4-jarige ook, al wordt het misschien niet erg kunstig)

Prik met een vork gaatjes in de bodem (wederom prima klusje voor 4-jarige kok)

Knip uit bakpapier een cirkel die 3 cm groter is dan de vorm
Leg het bakpapier op het deeg en doe vervolgend de bak-erwten in de vorm (ook zeer geschikt klusje voor 4-jarige)

Zet de bodem 15 minuten in de oven.

Doe ondertussen de marsepein in brokjes met drie eetlepels geklopt eigeel in het hakselbakje van de staafmixer. Even staafmixeren (wil een 4 jarige altijd graag doen) en het wordt een smeuiige massa.
Schil de drie appels, snijd in kwarten, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in dunne (!) plakjes), eventueel voor de wachttijd even met citroensap besprenkelen om bruin worden te voorkomen.

Haal de vorm uit de oven en verwijder bakpapier en -erwten.

Smeer de marsepein over de bodem.

Leg de plakjes appel in cirkelpatroon op de bodem.

Bestrooien met kaneel en kristalsuiker, eventueel decoreren met bladerdeeg (blaadjes, letters, cijfers, bloemen)

Het deeg vingerverven met het overgebleven eigeel.

Zet het taartje nog zo’n 20 minuten in de oven, totdat alles mooi van kleur is en gaar.

De geste was een groot succes bij de buurman en buurvrouw. We gingen spontaan aan de drank (Campari-jus, oh-la-la wat lekker is dat!) en hadden een gezellige borrel. Waar een zelfgebakken taartje wel niet allemaal goed voor is!

Advertenties

Over tfockens

Hi, nice to meet you! My name is Titia. I'm mother of two girls (2007, 2009) and married to Manthijs. I used to be in 'communications and PR' and still am, but now on a free lance base, but most time I spend on my table fashion web shop and blog(s). Go take a look: http://www.kleuroptafel.nl (Kleuroptafel means color on the table in Dutch) On this blog I write about table fashion and other beautiful things in life I come across. I hope you enjoy what I write about, please feel free to leave a comment!
Dit bericht werd geplaatst in DIY, Eten en drinken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s